2016. nov 19.

Álláshirdetés profi módon

írta: Csilla Balaskó
Álláshirdetés profi módon

Avagy hogyan találjuk meg a számunkra tökéletes munkatársat

business-graphics-1236300-1920x1920.jpg
Egyre több szállodában tapasztalható az a jelenség, hogy egy meghirdetett állásra alig jelentkeznek, és közülük is csak minimálisan rendelkeznek a kért végzettséggel, tapasztalattal.

Mi ennek az oka?  Egyrészt a probléma ott kezdődik, hogy nagyon sokan mentek el külföldre dolgozni, ahol jóval magasabb összegért kell hasonló feladatokat ellátni. Illetve kevés az itthon maradt jó szakképesítéssel bíró álláskereső. Azonban egy szállodatulajdonos illetve szállodavezető feladata az, hogy a megüresedett pozíciót mielőbb betöltsék, illetve olyan embert találjon, aki kielégíti a vele szemben támasztott szakmai igényeket.

Sokszor azt tapasztalom, hogy az álláshirdetésekben rosszul fogalmazzák meg a betölteni kívánt pozíciót. Például, ha a hirdetésben az szerepel, hogy értékesítési vezetőt keresnek, viszont a szállodában olyan emberre lenne szükség, aki kézben tartja a szállodai rendeléseket és besegít a Front Desk délelőtti check in munkálataiba, akkor a helyes megfogalmazás értékesítési asszisztens vagy értékesítési előadó lenne. Viszont így nagy valószínűséggel olyanok fognak jelentkezni, akik már korábban is dolgoztak vezetőként, felsővezetői fizetésért. Ilyen pozícióban, már nem mindig szeretik a jelöltek a "kétkezi" munkát. Jobban szeretik irányítani az értékesítői csapatot. Tehát, ha a tulajdonos átgondolja azt, hogy pontosan milyen munkára kellene alkalmazott, és e szerint fogalmazódik meg a hirdetés, máris más fajta jelöltek önéletrajzait fogja olvasni, alacsonyabb bérigénnyel. A másik hiba, hogy a munkáltatók többsége a tökéletes jelöltet keresi, aki minden általa támasztott kritériumnak megfelel. Viszont a magas fizetés nem minden esetben párosul emellé. Sokkal kifizetődőbb, ha olyan embert vesz fel a vezető vagy a hotel tulajdonosa, aki "csak " háromnegyed részben kész ember, így a helyi specifikációk és feladatok elsajátításával válik teljesen, a munkáltató számára is "kész" munkatárssá. 

A másik hiba, amit elkövetnek a hirdetések feladásánál, az információ hiánya. Biztos látott már mindenki olyan álláshirdetést, ahol a hirdető cég még a nevét sem vállalta. Csak annyi szerepelt, hogy milyen pozícióba keresenek embert , és az milyen elérhetőségen keresztül tud jelentkezni. Valljuk be, ez nem az a hirdetés, ami arra ösztönözne, hogy rögtön magunk elé kapjuk  a laptopot, és szélsebessen továbbítsuk az önéletrajzunkat a megadott címre.

A hirdetés feladásánál mindig az álláskereső szemével kell átgondolni a szövegezést, azaz mit olvasna szívesen a pályázó. Nagyon kevés, főként a profi nagy cégek készítik el a saját cégprofiljukat, vagyis a cég önéletrajzát. Ebben leírják, a szakmai pályájuk fő irányvonalát,  a cég mentalitását, szemléletét. Megismertetve a jelentkezőkkel, hogy milyen morál szerint működnek. Ha ezeket megismerik a jelentkezők, akkor azt fogják érezni, hogy ez egy komoly cég, komoly elvárásokkal és főleg magas profizmussal.

Az alábbi két hirdetésből kiderül, hogy mire gondoltam:

 

Előtte:

 15 éves múltra visszatekintő, magyar tulajdonú, budapesti szálloda keres munkatársat:

 

Értékesítő

munkakörbe

Feladatok:

•    Meglévő partnerek kezelése, vendégéjszakák növelése. Ajánlat küldés, rezervációk rendszerezése.

•    Heti, havi jelentések készítése a szálloda Értékesítési igazgatója és Ügyvezető igazgatója felé.

Elvárások:

  • Felsőfokú gazdasági végzettség.
  • Angol, német, orosz nyelvismeret.
  • Ügyfélközpontú gondolkodásmód és munkavégzés.
  • Kiváló kommunikációs készség.
  • B kategóriás jogosítvány.
  • Felhasználói szintű számítógépes ismeret, integrált vállalatirányítási rendszer elsajátításának és használatának képessége.

Amit kínálunk:

  • Stabil pénzügyi háttér.
  • Meglévő és további széles potenciállal rendelkező vendégkör
  • Versenyképes jövedelem fix + jutalékos formában.
  • Mobiltelefon, laptop

Munkavégzés helye: Budapest IX. kerület

Munkaidő: napi 8 óra + fél óra ebédidő

Jelentkezés módja: Jelentkezéseket az alábbi címre várjuk: ertekesito@profession.hu 

 

Vagy mit szólnátok ehhez a hirdetéshez?

 

Az ABC Hotel  www.abchotel.hu 2005-ben alakult, magas szintű, komplex szállodai, éttermi és wellness szolgáltatást nyújtó hotel. 

 

Erősségünk egyértelműen a magas szintű vendégfogadás és kiszolgálás, a tőlünk elvárt maximalizmussal és szakmai hozzáértéssel. A  regionálisan magas piaci részsesedésünk főként ennek a szemléletnek illetve a jól pozícionált árnak köszönhető.

Emiatt folyamatosan veszünk fel új munkatársakat és most értékesítési pozícióba keresünk kifejezetten tapasztalt és szakmailag igényes kollégát.

Kínált pozíció: Szállodai értékesítő

Feladatok

Legfontosabb feladata a vendégéjszakák növelése, a meglévő törzsvendég bázis kezelése, ápolása, majd a későbbiekben az értékesítési csapat felépítése és a cég teljes értékesítési és marketing tevékenységének irányítása.

  • Piacon lévő konkurencia elemzése, piacfigyelés. A vendégigények, illetve utazási igények felmérése, elemzése.
  • Személyes és telefonos kapcsolattartás a meglévő kiemelt partnerekkel.
  • A vendégek által megfogalmazott igények figyelembe vételével ajánlat küldés. Rendelésfelvétel.
  • Az ajánlatok rendszerezése, nyomonkövetése.
  • Árstratégia kidolgozásában való részvétel, árváltozás folyamatának koordinálása, döntés előkészítés
  • Jelentések rendszeres határidőben történő kitöltése és leadása

Elvárások

Az ideális jelölt komoly szállodai értékesítési, tapasztalattal rendelkezik, a szakmai alapokra ugyanis nem mi szeretnénk megtanítani. További követelmény a bizonyíthatóan eredményes értékesítési múlt. Mivel eredményes munkája esetén lehetősége van továbblépni értékesítési vezetői pozícióba, ezért hosszútávra (min. 5 év) gondolkodó embert keresünk.

Olyan munkatársat szeretnénk, aki számára fontos értékkel bír, hogy itt a piaci átlagnál jóval magasabb szakmai elvárásoknak kell megfelelnie, hogy hosszú távú biztos szakmai karriert, egy családias hangulatú cégkultúrát kínálunk.

  • Felsőfokú végzettség (szállodai sazkirány előnyt jelent, de nem feltétel)
  • Legalább 3 év szállodai értékesítési tapasztalat
  • Bizonyíthatóan eredményes szakmai múlt
  • Tárgyalóképes angol, német valamint orosz nyelvtudás

Amit kínálunk

  • Stabil, a teljesítménytől is függő jövedelem
  • Laptop, céges telefon, 
  • Komoly szakmai fejlődési lehetőség, folyamatos szakmai képzések
  • Előrelépési lehetőség

Munkavégzés helye: Budapest

Munkaidő: főállás

Munkába állás kezdete: azonnal

Jelentkezés:  Pályázatát a karrier@abchotel.hu e-mail címre, a tárgy mezőben “ Szállodai értékesítő“-ként megjelölve kérjük.

 

A két hirdetés közötti különbség nagyon érezhető, a második egy profi szállodai rendszer, jól meghatározott szemlélettel, és célokkal. Ez a fajta hirdetés messziről kitűnik a sokaság közül. Erre odafigyel az ember, és felébred benne a vágy, hogy övé legyen ez az állás. És ez a kulcsmondat! Fel kell ébreszteni a vágyat a jelentkezőben, mint ahogy az értékesítéskor is fel kell ébreszteni a vendégben a vágyat, hogy lefoglalja a szobát, vagy igénybe vegye a szolgáltatást.

 

 

 

 

1 megosztás= tetszett a cikk

Szólj hozzá

szálloda információ pozicionálás álláshirdetés